Skip links

Villatuin met vijver in het bos

In een bosrijke omgeving ligt deze tuin verscholen in alle rust. Rond de woning is gekozen voor een architectonische stijl die aansluit op het huis. De woning ligt hoger en dit gegeven hebben we juist zichtbaar gemaakt middels muren en haagblokken van Taxus. Hierdoor is het huis is als het ware op een presenteerblaadje komen te staan, waardoor een sterk kader om de woning is gecreëerd. Verder van het huis af waar de tuin overgaat naar het bos, is een landschappelijke stijl toegepast. De overgang is gemarkeerd met traptreden in het gazon die langzaam aflopen richting vijver. Deze bosvijver ligt deels verscholen te midden van mooie bomen. Achter vanuit de tuin is een prachtige zichtlijn naar de woning. Er is een sterke beleving gecreëerd die je uitnodigt de tuin in te lopen en te ontdekken. De afwisseling van overgangen, sferen, hoogteverschillen en zichtlijnen maken deze tuin tot een ware belevenis.