Skip links

Eigentijdse tuin van alleen grassen en rode beuk

Deze futuristische villa ligt op een 2.5 ha groot bebost terrein met enorme hoogteverschillen. De opdrachtgevers hebben het ontwerp van de villa zelf ter hand genomen. Onze opdracht was om de tuin net zo eigentijds en anders te laten zijn en toch passend te laten zijn bij het gebouw en het bos. De route naar de villa slingert door het bos en doorsnijdt het hoogteverschil. Dit hebben we zichtbaar gemaakt door middel van betonwanden. Op een open plek in het bos herrijst de villa. Het glooiende karakter van het terrein en de unieke vorm van de villa gaf ons aanleiding om in het ontwerp te kiezen voor organische vormen. De overgang tussen de open plek met villa en het omliggende bos vereist een duidelijk kader als begrenzing van de tuin naar het bos. Deze is gevonden in een haagstructuur van rode beuk die als een rups om de tuin beweegt. Hierbinnen ligt de grassentuin met grote grasvlakken. Deze worden doorkruist door slingerende wandelpaden en verscholen zon- en schaduw terrassen.